diumenge, 4 d’octubre de 2009

Ruta prevista I

Fa mesos que estic dissenyant la ruta que vull fer però constantment introdueixo canvis i noves idees. Per tant, encara no estic en disposició d’explicar-vos amb massa detall la ruta definitiva.

El que si em queda clar, abans de començar, és que amb un any no pots conèixer els quasi 200 països que hi ha actualment al món i per tant, s’ha de seleccionar i molt. Sota quins paràmetres estic seleccionant els països que m’interessa conèixer? Com ja vaig explicar en el post anterior, tinc especial predilecció pels països amb cultures força diferents a la nostra.

Hi ha un paràmetre important alhora de planificar una volta al món: s’ha d’evitar visitar països en la seva època hivernal. Perquè? Doncs molt senzill, si tens previst visitar Argentina al mes d’agost necessitaràs molta roba d’abric i per tant, la motxilla et pesarà el doble o més que si hi vas al gener o febrer. A més i en termes generals, és més agradable viatjar pels països durant la seva estació estival.

La meva ruta prevista començarà a primers de gener i acabarà a finals de desembre de 2010. Per tant, pràcticament un any amb inici i final hivernal al nostre país. Només la selecció d’aquestes dates, ja limita enormement alhora de planificar la ruta.

En resum, la ruta prevista a dia d’avui és la següent:
  • Sudamèrica (4 mesos): Argentina, Uruguai, Xile (incloent l’illa de Pasqua), Bolívia, Perú i Equador
  • Oceania (2,5 mesos): Polinèsia Francesa, Nova Zelanda i Austràlia
  • Àsia (5 mesos): Indonèsia, Xina, Corea del Nord, Nepal, Tíbet, Iran, Uzbekistan, Síria, Líban, Jordània e Israel
Hi ha un altre paràmetre que a mi m’encanta i és el dia a dia de l’aventura: la improvisació o planificació “on route”. Per tant, qui no em diu que un cop arribi al nord d’Argentina no entri a Brasil i Paraguai? Doncs, ja ho aniré decidint sobre la marxa. Llavors, tota aquesta planificació perquè? Doncs molt senzill, per tal de planificar els vols internacionals i després decidir si comprar o no un bitllet RTW (Round The World). Però d’aquest tema ja us en parlaré més endavant...

1 comentari:

  1. Aquesta nit a tv3 fan un programa sobre Corea del Nord! el del mikimoto ;-)

    ResponElimina