divendres, 2 d’octubre de 2009

Perquè un viatge de volta al món durant un any?

Fer un viatge de volta al món durant tot un any visitant molts països desconeguts és un dels somnis que molts tenim o hem tingut algun cop. Desgraciadament, la major part dels somnis no es fan mai realitat, uns perquè senzillament son impossibles i altres perquè nosaltres mateixos ens autoimposem mil i una raons o excuses per tal de creure què no son possibles.

Fer un viatge de volta al món no és fàcil d’organitzar, ni és barat, però avui dia hi ha molts exemples que podem trobar a Internet de gent que ha fet realitat el seu somni amb tot tipus rutes i pressupostos més o menys assequibles.

Des de fa anys m’interessa conèixer cultures diferents a la nostra. M’agrada viatjar coneixent com viu la gent en altres indrets del món, quins interessos e ideals tenen, les seves tradicions i creences, què pensen de la vida, del seu país i a la resta del món, què els agrada menjar i beure, què els fa feliços, què els agrada i què no, etc... I com no, també m’agrada gaudir de llocs inhòspits i veure paisatges increïbles. M’agrada viatjar i és que la diferència entre un viatger i un turista consisteix en que el turista sap quan comença i acaba el seu viatge, i en canvi un viatger de veritat, sap quan comença, però no quan acabarà.

La meva experiència viatjant a anat a més els últims anys i m’ha permès conèixer gent i cultures diverses:
- 2003: Escòcia
- 2004: Irlanda
- 2005: Vietnam
- 2006: Cambotja i Myanmar (Birmània)
- 2007: Guatemala, Xiapas (Mèxic), Belize i Hondures
- 2008: India
- 2009: Tailàndia i Laos

Quan algú es planteja fer un viatge d’aquestes característiques podríem dir que passa per 5 etapes abans de l’inici de l’aventura:
- Etapa 1: És un somni
- Etapa 2: I… Perquè no?
- Etapa 3: Ho faig
- Etapa 4: Compte enrere
- Etapa 5: Inici del viatge

El meu somni de fer la volta al món existeix des de fa uns quans anys. De fet, i per concretar una mica, crec que el viatge a Vietnam l’estiu de 2005 va ser l’inici de tot plegat. Perquè no fer una parada en la nostra vida quotidiana i viatjar pel món durant tot un any? Una pregunta com aquesta vaig fer en veu alta. És més, recordo que va ser en un lloc fascinant: tot sopant en un vaixell al vell mig de Halong Bay, quina meravella d’indret! En aquell sopar tots i varem dir la nostra. Crec que tots estàvem d’acord en què era un gran somni però, al mateix temps, tots varem argumentar les mil i una raons que ens impedien fer-ho realitat: els diners, la feina, la hipoteca, la família, etc. Com he dit anteriorment, crec que molts cops aquests impediments que suposadament fan impossible assolir aquest somni no son més que excuses d’autocomplaença per tal d’alliberar-nos de la responsabilitat de passar a l’etapa definitiva: Ho faig.

Així doncs, ara mateix amb la data de sortida prevista a principis de gener de 2010, jo ja he arribat al meu compte enrere.

3 comentaris:

 1. Quina sort estar a la fase Compte enrera!!!!! jo estic a la de És un somni!!! jejeje

  ResponElimina
 2. Ai Tomas,Tomas,vas a fer realitat el teu somni. Gaudeix tot el que puguis d'aquesta experiència

  ResponElimina
 3. Hola Tomàs:
  Felicitats pel blog!!! Està molt bé!! I felicitats per la decisió!! Que guay!! Gran any el 2010!!!
  Llegint el teu blog dius: "Crec que tots estàvem d’acord en què era un gran somni però, al mateix temps, tots varem argumentar les mil i una raons que ens impedien fer-ho realitat: els diners, la feina, la hipoteca, la família, etc. Com he dit anteriorment, crec que molts cops aquests impediments que suposadament fan impossible assolir aquest somni no son més que excuses d’autocomplaença per tal d’alliberar-nos de la responsabilitat de passar a l’etapa definitiva."
  Estic totalment d'acord amb la teva frase...per tant, quan el jefe em digui que si estic boig quan li digui que la Roser i jo hem decidit fer la volta al món com a viatge de nuvis el dirigiré al teu blog!! jeje...
  Bueno, ens veiem el cap de setmana.
  Petons a tots
  Joan

  ResponElimina