dimarts, 22 de juny de 2010

Melbourne i Sydney

Dimarts dia 15 de juny vaig arribar a Melbourne (Austràlia) procedent de Auckland. La primera impressió va ser d’arribar a una ciutat moderna del primer món, edificis alts, grans avingudes, trànsit i tramvies per tot arreu.

Dimecres dia 16 de juny, juntament amb un parell d’Alemanys amb els que vaig estar a Melbourne, varem agafar el tramvia turístic gratuït que fa una ruta circular al voltant del centre de la ciutat.Dijous dia 17 de juny vaig continuar visitant la ciutat però ara amb un autobús turístic i també gratuït. Per la tarda, vaig anar a una biblioteca on vaig poder connectar-me Internet gratis per actualitzar el blog.Divendres dia 18 de juny vaig volar de Melbourne fins a Sydney. Després d’allotjar-me al centre, vaig anar caminant fins al port per gaudir de la panoràmica de més coneguda de Sydney: el Harbour Bridge i l’Opera House. Em va encantar passejar per The Rocks, un àrea a prop del port que va ser el primer assentament europeu a Sydney.


Quan es va fer fosc vaig pujar a la Sydney Tower per gaudir del millor punt d’observació de la ciutat. Les oïdes es tapen durant la pujada amb ascensor dels 300 mts de desnivell. El preu de l’entrada a la Sydney Tower, una mica massa car, incloïa una pel·lícula virtual dels atractius d’Austràlia anomenada OzTrek. Per mi va resultar ser una gran experiència en un cinema amb tres dimensions i amb els seients mòbils que generaven una sensació de vol real.


Dissabte dia 19 de juny vaig apuntar-me al free tour que es fa cada dia i comença al Sydney Town Hall. El passeig dura unes 3 hores i et permet veure la ciutat al mateix temps que rebré algunes explicacions.Per la tarda vaig anar a visitar l’interior de l’Opera House. Obra de l’arquitecte Jørn Utson, és un edifici singular i el símbol de la ciutat juntament amb el Harbour Bridge. Com a enginyer, vaig al·lucinar amb la resolució de la problemàtica constructiva que comportava aquest edifici.


Diumenge dia 20 de juny vaig agafar un tren per anar fins a Katoomba, a uns 70 km de Sydney, i visitar les Blue Mountains. Vaig fer tres caminades per la zona d’una hora cadascuna. I resumint-ho, no em van semblar res de l’altre món. La gran atracció de l’àrea son els tres turonets anomenats The Three Sisters. Els Australians al·lucinaven amb al que veien per allà i jo em cabrejava cada cop més de veure com perdia el temps veien allò que per mi era ben poca cosa. En qualsevol cas el missatge positiu és que tenim molt d’aprendre dels Australians que son capaços de vendre com atractiu turístic singular el que a casa nostra tenim per tot arreu.

Dilluns dia 21 de juny vaig anar a l’oficina de correus per enviar cap a casa 2,4 kg de guies de viatge. No volia llençar-les perquè em porten massa records! Després i malgrat la pluja intermitent, vaig anar a passejar de nou pel centre de Sydney fins arribar al Mrs Macquarie’s Point i des de allà caminant per la costa fins al Circular Quay.

Des del port vaig agafar un vaixell per creuar la badia de Sydney fins al tranquil poblet de Manly. Després de dinar a la platja veient els surfistes, una caminada de 10 km vorejant la costa fins al pont de Split, a l’altra banda de Manly. I finalment per tornar a Sydney vaig agafar un bus.


1 comentari:

  1. Quines fotos mes xules i quins records mes meravellosos!! Disfruta molt d'Australia!!

    Records desde Lleida!

    ResponElimina