dimarts, 14 de setembre de 2010

Corea del Nord VI

Diumenge dia 12 de setembre hem tingut un dia intens de visites. Per començar hem anat al Kumsusan Memorial Palace o mausoleu del President Kim Il-Sung. És un lloc solemne i correspon vestir amb una mitjana correcció i jo inclús vaig haver de comprar-me una camisa a Beijing per tal de no tenir cap problema d’accés. Després de passar diversos controls de seguretat s’arriba al punt un hi ha el cos embalsamant de Kim Il-Sung. Un cop allà i seguint un protocol establert tots els visitants hem fet quatre reverencies al voltant del fèretre.

Després hem visitat el Revolutionary Martyrs’ Cementery, el Worker Party Foundation Monument i la Juche Tower.

A la tarda hem visitat la Man Gyong Dae que fou la casa familiar del líder Kim Il-Sung.
Hem fet un trajecte amb el Metro de Pyongyang i hem al·lucinat amb els interiors de les diverses estacions que hem vist perquè semblen palaus sota terra.
Després hem fet una visita a un trofeu singular de Corea del Nord: el vaixell espia de EEUU anomenat Pueblo i que va ser capturat per l’exèrcit nord-coreà al 1968. Segons ens han explicat 7 soldats de nord-coreans van aconseguir capturar aquest vaixell americà amb 81 tripulants. Després de llargues negociacions Corea del Nord va alliberar tota la tripulació del Pueblo però es va quedar amb el vaixell com a trofeu.


I per acabar el reguitzell de visites del dia, hem repetit visita al monument del gran líder Kim Il-Sung situat al Mansu Hill.
Al finalitzar el sopar, tot el grup hem fet un reconeixement als nostres guies que durant aquests dies ens han mostrat el millor d'aquest país.


Dilluns dia 13 de setembre hem agafat el tren a l’estació de Pyongyang que ens ha de dur a Beijing després d’un viatge de quasi 24 hores. A l’arribada a la frontera, un dels fets més curiosos del viatge, els policies de Corea del Nord ens han revisat de dalt a baix tot l’equipatge i també les càmeres de fotos i vídeo. A mi m’han esborrar vàries fotos que segons ells eren inapropiades... He tingut sort perquè les fotografies esborrades eren d’avui mateix durant el viatge en tren i cap d’elles era extraordinària però a alguns companys del grup els han esborrat una bona quantitat de fotografies i vídeos.
L’última imatge de Corea del Nord l’hem pogut veure al creuar el riu que limita la frontera amb Xina. L’antic pont que unia els dos països, destruït durant la guerra de Corea, ha estat reconstruït únicament a la banda Xinesa. Corea del Nord no l’ha reconstruït intencionadament i vol deixar el pont en ruïnes com a monument de la guerra de Corea.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada