divendres, 24 de setembre de 2010

Lhasa

Dilluns dia 20 de setembre he passat 24 hores al tren fins l’arribada a Lhasa. Els paisatges inoblidables m’han fet més suportable el viatge. El tren passa per paratges a més de 5000 mts. d’alçada i això m’ha acabat comportant un cert malestar. Quatre hores abans d’arribar a Lhasa he començat a sentir el mal de cap típic de l’alçada. A l’arribada a Lhasa hem estat rebuts per la Dolkar que serà la nostra guia durant aquest dies al Tibet.Dimarts dia 21 de setembre m’he aixecat sense mal de cap malgrat encara tinc un cert malestar general que s’agreuja quan pujo quatre escales i em falta l’alè.

Avui hem començat visitant el Jokhang Temple situat molt a prop de l’alberg. Sobta la quantitat de gent peregrinant al voltant d’aquest temple i per desgràcia també xoca la gran quantitat de policia que armada fins a les dents que dissuadeix a qualsevol que vulgui manifestar-se. Després hem fet la típica kora o volta de peregrinació sempre en sentit horari al voltant del Jokhang Temple. En tota aquesta àrea i també a Barkhor Square hi ha un ambient molt místic alhora que bastant turístic també.

Dimecres dia 22 de setembre hem visitat el Ramoche Temple, el Tsamkhung Nunnery (monestir de monges) durant el matí i el Sera Monastery per la tarda.

Dijous dia 23 de setembre hem visitat el Summer Palace o Norbulingka. En aquest parc, situat a les afores de Lhasa, tenien la residència d’estiu dels Dalai Lama i alguns d’ells també van construir-hi el seu propi palau.

Per la tarda i per acomiadar-nos de Lhasa, hem anat a visitar al Potala Palace. Només es pot fer una visita guiada d’un hora i per tant no et pots entretenir massa. La major part del Potala Palace no es pot visitar i a més no està permès fer fotografies a l’interior, una verdadera llàstima perquè la part que hem vist és preciosa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada