diumenge, 10 d’octubre de 2010

Parc Nacional de Chitwan

Dijous dia 7 d’octubre he viatjat més de 7 hores en autobús fins arribar a Sauraha, el poblet més proper al Parc Nacional de Chitwan. Després de dinar i dutxar-nos hem anat a fer un tomb pels voltants. I tot passejant, ens hem topat amb dos rinoceronts, mare i fill. El guia ens ha advertit del perill evident que tenen aquests animals. No tenen bona visió però tenen els altres sentits molt desenvolupats i poden atacar en qualsevol moment. Segons el guia, la millor alternativa en cas d’atac d’un rinoceront és pujar a un arbre... Com si jo estès acostumat a pujar als arbres! L’altra alternativa és córrer en zig-zag i creuar el dits esperant que aconsegueixis despistar-lo. I com a últim recurs deixar al terra la càmera o el barret per tal que s’aturi per seguir el teu rastre. Per sort, nosaltres no hem estat atacats i hem pogut gaudir d’uns instants emocionants. Després hem anat a veure la posta de sol.Divendres dia 8 d’octubre hem començat el dia anant en canoa per riu Rapati. Hem pogut veure un altre rinoceront però aquest cop de molt lluny. L’ambient era boirós i no permetia fer bones fotografies però tenia molt encant i misteri. També hem pogut veure un tipus de cocodril característic d’aquesta zona anomenat Gharial.
 

Després hem caminat una hora pel mig de la jungla amb la incertesa de no saber que ens trobaríem. El guia ens ha explicat que fer davant de cada tipus d’animal: rinoceront, elefant, os o tigre. Finalment no hi ha hagut sort (o potser si...) i no hem trobat cap dels grans animals salvatges que habiten al Parc Nacional de Chitwan.

A migdia he anat a connectar-me a Internet en un local de Sauraha i al mig del carrer m’he topat amb un elefant que tornava de portar turistes. És ben curiós aquest poble, aquí és tan habitual trobar-se un elefant pel carrer com a Barcelona trobar-se un gos. No és conya, és així. Quasi tots els hotels del poble (n’hi ha més de 70, poca broma!) tenen els seus propis elefants per passejar als turistes per la jungla.

Per la tarda, hem fet una passejada de dues hores per la jungla al damunt d’un elefant. Ha estat una experiència inoblidable. Hem vist alguns animals salvatges i també un cocodril aturat mentre creuàvem un riu a sobre l’elefant.

Dissabte dia 9 d’octubre hem començat el dia d’hora per fer un passeig matinal amb el guia per reconèixer algunes de les moltes espècies d’ocells que hi ha al Parc Nacional de Chitwan.
Després he agafat un autobús per anar fins al proper destí: Pokhara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada